Індичка (індик)

Індичка (лат. Meleagris gallopavo) – це великий птах із загону курообразних, сімейства Фазанові, роду індичок. Назва самця – індик, назва пташенят – индюшата.індик фото

Індичка (індик) – опис і характеристика. Як виглядає індичка і індик?

Індики мають обтічним тілом з довгими потужними лапами, які дають їм можливість бігати зі швидкістю до 50 км / ч. Невелика голова з міцним дзьобом середнього розміру рухомо прикріплена до досить довгій шиї. Характерною особливістю індичок є часткова або повна відсутність пір’я на голові і шиї. Решта тіла вкрито великими маховими, керманичами, а також дрібними кроющими пір’ям. Всього їх налічується близько 6000 штук. Індик важить 11 – 13 кг, а вага індички самки не перевищує 5,5 – 6 кг. Невеликі крила індички дозволяють птахам здійснювати перельоти до 150 м. Розмір індика, звичайно ж, більше, ніж у індички: довжина самця складає 100-110 см, довжина самки – 85 см.

В умовах дикої природи тривалість життя птахів не перевищує 3 років, в неволі окремі особини живуть до 12 років.

Як виглядає індик домашній фото

Як відрізнити індика від індички?

Уміння правильно визначати стать свійської птиці – навик, необхідний кожному твариннику.

Визначити стать добових індичат можна по довжині пір’я. Крильця самців мають по краях рівні пір’ячко однакової довжини. Метод актуальний тільки перші кілька днів після народження, у міру зростання пташенят пір’я вирівнюються у обох статей.

Явні зовнішні статеві відмінності у індички з’являються у віці 2 місяців. Самці більші і мають більшу вагу, ніж самки. Голова індика безпері, у індички покрита легким пушком.

Носовий відросток самців досить великий і пружний, з віком ця ознака стає більш вираженим. М’ясисті, бородавчасті нарости самців часто розростаються далеко за область грудини. Перед спарюванням носові нарости самців наливаються кров’ю і стають більше, хвостові пір’їни встають вертикально і розкриваються віялом. Верхівками крил індик окреслює землю по колу, видаючи при цьому шалені звуки.

Грудна клітка самців має густе, грубе оперення, між зобом і грудиною завжди є пензлика. У самок пір’я більш рідкісні і м’які. Наявність гострих шпор говорить про приналежність особи до чоловічої статі, у самок, як правило, шпори відсутні.

Гребінь індички маленький і бляклий, індиків відрізняє більш виражений, блискучий гребінець яскравого, насиченого кольору.

У міру зростання птиці, хвіст самців стає більш пишним, ніж у самок, і відрізняється рівним, щільним оперенням.

Як відрізнити індика від індички

Індик зліва, індичка справа

У віці 5 місяців безпомилковим ознакою статевої приналежності є особлива залоза на шиї, характерна тільки для самців. При тому, що промацує вона відчувається як невелика, щільна бородавка.

Американські фермери використовують нестандартний, але відмінно працює метод визначення статі індички, заснований на візуальному вивченні кількості і форми пташиного посліду. Послід індички схожий на курячий: рясний і лягає гіркою. Послід самця досить щільний і його не так багато.

Поведінковий аналіз актуальний при визначенні статі підросла індички: самки більш соціальні, збираються групами і, що дивно, набагато агресивніше самців. Індики тримаються особняком і поводяться спокійно.

Види індиків та індичок (індичок).

Зовнішній вигляд індички залежить від видової приналежності. У дикій природі мешкають два види:

  • Звичайна індичка;
  • Індичка плямиста.

Звичайна дика індичка самка

Звичайна дика індичка самка

Звичайна дика індичка - самці

Звичайна дика індичка – самці

Звичайна індичка – опис і зовнішній вигляд.

Шия індика покрита пухирцями і має здатність роздуватися, а зморщена шкіра голови, пофарбована, як і шия, в синюватий колір, утворює своєрідний наріст червоного кольору. Він немов хобот нависає над дзьобом індика. У індички шкірясті складки менш виражені і не здуваються, а замість хоботка вони є власницями шкірястого роги в області дзьоба. Безпері ділянки шкіри мають тьмяно-червоний відтінок. Пір’яний покрив самців індиків чорний, з ледь помітним зеленим або бронзовим відтінком, а на грудях росте характерна «борода» з тонких довгих пір’я. У хвостовому оперенні зазвичай чітко видно світла і темна окантовка. Самка індика володіє більш світлим забарвленням.

Індичка плямиста - самка і самець

Індичка плямиста – самка і самець

Індичка плямиста самка

Індичка плямиста самка

Індичка плямиста – опис і зовнішній вигляд.

Самці і самки глазчатой ​​індички носять однакові «прикраси», а безпері ділянки тіла мають синій відтінок. «Бородавки», що покривають шию, пофарбовані в яскраво-жовтий колір і трохи схожі на зерна кукурудзи. У птахів обох статей над носом росте невеликий «ріг». Забарвлення пір’я на грудях і спині варіюється, створюючи враження лусочок з металевим відтінком, а опахало хвоста вкрите брижами з сріблястим відливом.

Зі звичайної індички шляхом селекції вивели безліч домашніх підвидів, серед яких найбільш відомі породи:

  • кембріджська бронзова широкогруда індичка;
  • чорна іспанська (Чорна Норфолкська) індичка;
  • біла голландська індичка;
  • московська біла індичка;
  • бурбонская червона індичка і ін.

Чорна Норфолкська індичка

Бронзова широкогруда індичка

Бурбонская червона індичка

Московська біла індичка

Де живе індичка (індик)?

Родина цього птаха – Північна Америка. У Старий Світ індичок та індиків завезли іспанські моряки в XVI столітті. Природним місцем існування диких видів індиків служать не тільки рівнинні і гірські ліси, а й болота. Ареал поширення глазчатой ​​індички простягається від південної частини Мексики до Центральної Америки. Звичайний вид поширений як в Мексиці, так і в Канаді. Живуть індички невеликими зграйками, рідко перевищують 20 особин. Активність вони проявляють в світлий час доби, з настанням сутінків піднімаючись на дерева на ночівлю.

Чим харчуються індики (індички)? Чим годувати індиків?

У раціон індички і індика входить в основному рослинна їжа: злаки (пшениця, овес, ячмінь, кукурудза, висівки, кісткове борошно), горіхи, жолуді, насіння сосни, ягоди чагарників, кореневища, зелень цибулі, моркви, часнику, трав’яна мука, конюшина . Це є основним кормом для індиків. В якості білкової добавки вони з великою охотою вживають дрібних ящірок, жаб, мишей, черв’яків, а також різних комах (жуків, гусениць, лялечок комах). Корм птиці заковтують цілком, не розжовуючи.

Індичка – розмноження.

Періоду гніздування, що починається в середині весни, передують шлюбні ігри індиків та індичок, часто закінчуються запеклими бійками між самцями. Для залучення самки індик видає гучні клекочучих і булькающие звуки. Крім цього, він ефектно закидає голову назад і низько опускає крила.

індики

Яйця індички (індички)

У гніздо, облаштоване в потаємному сухому місці, індичка відкладає до 15 яєць, які сама висиджує і охороняє. Індичата можуть залишати гніздо через 2 дні після вилуплення, а через 2 тижні молоде потомство вже легко злітає на ночівлю на гілки дерев.

Індичка фото (індичка)

Індичата (пташенята індички, індички) фото

Пташенята індички (індички)

Як виглядають индюшата фото

Зміст одомашнених видів особливих труднощів не становить, тому існує багато великих і дрібних ферм, на яких розводять цих птахів. Дика індичка є великою рідкістю в зоопарках.

Індик і индюшата

Цікаві факти про індичці:

  • Щоб перетравлювати їжу, індички спеціально заковтують дрібні камінчики.
  • Травна система індичок настільки сильна, що дозволяє переварити навіть метал.
  • Індичка могла прикрашати герб США, але її потіснив нинішній символ – білоголовий орлан.
  • В Англії індичка була відома під назвою «турецька птах», тому що завозилася в Сполучене Королівство з Туреччини.

пір

“>

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*